Det här webinaret arrangeras av Svensk Dagligvaruhandel

Äta bör man annars dör man, mat på bordet har i alla tider varit en nödvändighet. Men i takt med att inkomsterna i Sverige stigit har vad vi äter och hur stor andel av hushållens utgifter som utgörs av livsmedelskonsumtion förändrats. 

Svensk Dagligvaruhandel bjuder in till ett webbinarium för att prata om hur mycket pengar vi lägger på mat, hur livsmedelskonsumtionen förändrats och vad det är för mat vi väljer att köpa idag. Vi kommer presentera rapporten Fakta om mat: Större kaka, men mindre bit och även presentera Dagligvaruindex mars.  

 

 

Datum: 16 april 2024

Tid: 08:00-08:55

 

AGENDA

08:00 Dagligvaruindex mars
Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel

08:05 Hushållskonsumtionen nu och då - data presenteras från SCB:s nationalräkenskaper och livsmedelsstatistik
Daniel Lennartsson, statistiker på SCB

08:20 Större kaka, mindre bit – ny faktarapport om livsmedelskonsumtion i Sverige
Fredrik Bergström, Ek. Dr. och rådgivare

08:30 Förändrade kundbeteenden
Nichlas Olofsson, Inköpsdirektör Coop Sverige

08:35 Panelsamtal Hur påverkar det förändrade kundbeteendet dagligvaruhandeln?
I samtalet deltar Nichlas Olofsson, Inköpsdirektör Coop Sverige, Mårten Tenne, handlare ICA Maxi Nyköping och Tommy Sjölund, handlare Handlar’n Lugnvik i Kramfors. 

Samtalet modereras av Cecilia Anneling, Svensk Dagligvaruhandel.